Je tu marihuanové menu

Foto: ZABIL.SK
Konopkar, 12. mája 2016

Ak by si zatúžil po plnohodnotnom marihuanovom menu, musel by si si trošku zacestovať. Kuchár, ktorý varí z marihuany, totiž pôsobí v reštaurácii v Kalifornii. 23 ročný Chris Sayegh zrejme nebude len tak nejaký kuchár z miestneho bistra. Pracoval už totiž vo vychytených reštauráciách v New Yorku a Kalifornii.

Marihuana je v Kalifornii povolená na lekárske účely už od roku 1996. Keďže v novembri tohto roku tam majú prebehnúť voľby ohľadom zlegalizovania marihuany ako ľahkej drogy, Chris sa zrejme pripravuje na nápor zákazníkov v predstihu. Už teraz svoje marihuanové menu pripravuje pre privátnych klientov, ktorí si za pochúťky priplatia niekedy aj 500 dolárov na osobu! S marihuanou varí aj na mnohých banketoch po Los Angeles, kde je jeho zárobok od 20 do 200 dolárov za osobu. Celkom slušná sumička za jedno menu! Ak v Kalifornii naozaj dôjde k legalizácii marihuany, Chris bude zrejme v riadnom balíku!

 

chris-sayegh

 

Začlenenie konope do jeho receptov vraj vytvára úplne nové vedomie pre stravníkov, ktoré podstatne presahuje účinky dobrého vína. Ako sám vraví: „S každým takýmto sústom vnímate jedlo úplne inak. Doslova mení chémiu vo vašom mozgu, pričom sa na jedlo pozeráte inak, ako pred piatimi alebo desiatimi minútami.“ Veru, musí to byť riadny zážitok. Chris sa snaží, aby si jeho kulinárske menu mohli užiť masy. Najprv vraj experimentoval len s koláčikmi z marihuany. Keď ho to prestalo baviť, posunul sa o niekoľko levelov vyššie.

Ak by si si ale myslel, že v jeho jedlách nájdeš kúsky konope, mýliš sa. Používa totiž olej s výťažkom z tetrahydrokanabinolu (THC), čo je psychoaktívna zložka konope. Tak nezmení chuť pokrmov, ale získa požadované účinky. Nuž, vidno že svoju kulinársku stratégiu má riadne prepracovanú. Čo na takéto menu vravíš ty? Dal by si si napríklad namiesto tradičnej sviečkovej netradičnú konopnú?

 

Zdroj: zabil.sk

 

Prečítaj si viac z kategórie:
Články
Lajkujte konopkar.sk a dostávajte aktuálny konopný obsah v slovenčine.